Installeren van een App bestand

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Qalumma Systeem Onderdelen > Qalumma Admin >

Installeren van een App bestand

Je kunt een Qalumma App bestand installeren om nieuwe functionaliteit (Qalumma App) in de Qalumma omgeving te plaatsen.

Installeren

Om een nieuwe Qalumma App te installeren gebruik je de plus knop Qalumma App Install button 1043.

Qalumma App Install 1043

Kies een Qalumma App bestand (.qap) en selecteer de Open knop.

Het bestand wordt vervolgens geanalyseerd om te kijken of het in de Qalumma omgeving geïnstalleerd kan worden.

Qalumma App Install (2) 1043

Om de installatie te kunnen uitvoeren worden de Informatie Typen en Eigenschappen van de nieuwe App vergeleken met de reeds bestaande Informatie Typen en Eigenschappen. Deze dienen op de juiste manier ge-mapped te worden.

De standaard Qalumma Typen en Eigenschappen zijn al ge-mapped. Alle overige dienen door de Beheerder ge-mapped te worden.

Qalumma App Install (3) 1043

Met de knop 'Auto Map' kan een eerste automatische mapping plaatsvinden.

Qalumma App Install (4) 1043

Met de knop 'OK' wordt de App geïnstalleerd.

LET OP!
Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de omvang van de App.

Rollen toewijzen

Als de Qalumma App geïnstalleerd is dien je aan de juiste Gebruikers één of meerdere rollen van de nieuwe App toe te wijzen.

Als een Gebruiker lid is van minstens één Qalumma App rol krijgt hij/zij automatisch beschikking over de Qalumma App.