Gebruikers toevoegen

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Qalumma Systeem Onderdelen > Qalumma Admin >

Gebruikers toevoegen

Om iemand gebruik te kunnen laten maken van Qalumma dient deze als Gebruiker toegevoegd te worden aan Qalumma in de Qalumma Admin.

LET OP!
Qalumma kent geen aparte gebruikers van het systeem.
Gebruikers zijn Medewerkers die in Qalumma zijn aangemaakt (in de Qalumma Client) die de mogelijkheid hebben gekregen om in te loggen middels een loginnaam en wachtwoord.

Medewerker aanmaken (Qalumma Client)

Om een Gebruiker toe te voegen aan Qalumma dient deze als Medewerker in Qalumma beschikbaar te zijn.

Is dat nog niet het geval, dan dient eerst de Medewerker aangemaakt te worden in de Qalumma Client.

Dit kan door nieuwe informatie aan te maken, in dit geval een Medewerker.

Hiervoor zijn wel de juiste Rollen met de juiste (aanmaak) rechten noodzakelijk.

Gebruiker toevoegen

Als de Medewerker beschikbaar is dan kan deze toegevoegd worden als Gebruiker van Qalumma in Qalumma Admin.

Klik op plus knop Request Qalumma Credit Request Button 1043 om een Gebruiker toe te voegen.

User Add (1) 1043

Selecteer de Medewerker die als Gebruiker moet worden toegevoegd en selecteer OK.

User Add (2) 1043

Kies een Gebruiker ID en een Wachtwoord voor de nieuwe Gebruiker en selecteer Opslaan.

User Add (3) 1043

Selecteer tenslotte de juiste Rollen voor de nieuwe Gebruiker en selecteer Opslaan.

Dit kan door eerst een Qalumma App te kiezen of direct de Rol of Rollen te kiezen.

User Add (4) 1043

De nieuwe Gebruiker kan nu inloggen met het nieuwe Gebruiker ID en Wachtwoord.